Balk (FR) / Groningen stad

Wat is een grafisch vormgever?

Een grafisch vormgever houd zich bezig met de vormgeving van digitale producten en drukwerk. Je kan hierbij denken aan het ontwerpen van: huisstijl, logo, brochure, poster, flyer, boekomslagen etc.

Wat doe je als grafisch vormgever?

Ik ga samen met de klant in gesprek en zo neem ik zoveel mogelijk informatie tot mij.
Ik stel vaak de volgende vragen: Waar staan jullie voor? Wat willen jullie bereiken en wie willen jullie bereiken. Wat voor doelgroep hebben jullie? Welke kleuren, lettertypes en stijlen zijn gewenst of toepasselijk? 

Door een gesprek te hebben met de klant kan ik vaak al goed aanvoelen wat voor soort klant het is en wat voor grafische uitingen bij het bedrijf passen. Daarnaast doe ik ook altijd online research om te kijken of ik daar nog meer uit kan halen.

Met al deze informatie ga ik aan de slag, passen meten: Hoe groot moet een tekst? Welk lettertype past er het beste bij, welke vormen gaan we gebruiken, kleuren etc. Dit is erg leuk om te doen, ik ga net zolang door tot ik denk: Ja dit is het! Ik maak altijd meerdere ontwerpen, met logo’s soms wel 10 verschillende, daar kies ik dan de drie beste uit en die stuur ik naar de klant. 

Waarom is grafisch vormgever zo belangrijk?

  1. Je wil dat de uitstraling van je product/dienst er goed uit ziet
  2. Je wil dat je bedrijf serieus genomen wordt.
  3. Je wil herkenning creëren door middel van dezelfde grafische uitingen (huisstijl)
  4. Je wil een eenheid creëren met alle producten/diensten
  5. Je wil je boodschap zo effectief mogelijk communiceren.

Voor deze punten heb je een grafisch vormgever nodig, iemand die opgeleid is om het overzicht te houden, eenheid te creëren en die weet waar de valkuilen liggen in het communiceren van tekst/beeld.

Spijker Reclame is meer dan een grafisch vormgever

Naast grafisch vormgever ben ik ook illustrator, adviseur, website ontwikkelaar en heb ik verstand van drukwerk. Voor veel bedrijven houdt het niet op bij een huisstijl en drukwerk, daarom heb ik ervoor gekozen om meer te gaan leren zodat ik steeds meer kan aanbieden.
Momenteel ben ik bezig om mezelf verder te ontwikkelen betreft Google zoekoptimalisatie, maar voordat ik dat aanbiedt is hier nog meer kennis voor nodig. Er zijn ook dingen die ik uitbesteed, zoals marketing en teksten schrijven.

Flexibel als grafisch vormgever

Doordat al mijn werk digitaal is, zit ik niet vast aan 1 plek. Ik ben voornamelijk werkzaam vanuit Friesland en Groningen maar heb ook klanten uit Noord Holland en Zuid Holland. 

Omdat er veel online mogelijkheden zijn, is één fysieke ontmoeting vaak al genoeg. Daarbij kan ik bij de klant komen of de klant bij mij. Na de fysieke ontmoeting kunnen de klant en ik contact houden via de mail, app, videobellen etc.

Het gebeurt ook dat ik de klant helemaal niet in levende lijve ontmoet en dat alles online gaat, dit is aan de klant om te kiezen op welke manier hij/zij wil communiceren. Daarnaast is het ook mogelijk om op locatie te komen werken.

tessa spijker

Durf je het aan, een samenwerking?

Neem dan vrijblijvend contact op!

App, bell of sms: 06-48898881
 Of mail: info@spijker-reclame.nl

Leave a comment